Recept

Maritas sojagryta

Postad i Receptkategori: Krydda vardagen!

En gammal hederlig favorit som hängt med länge här på Biofood, och som vi tog fram när det inte var så många som hade koll på sojabitar och hur de tillagas. Idag finns det bra mycket fler recept på sojagrytor, men vi är fortfarande ruskigt förtjusta i denna gamla goding!

Ingredienser, 4-6 personer

200 g sojabitar
1-2 gula lökar
5-6 morötter
Shoyu eller tamari sojasås
2,5-5 dl sojagrädde
Kryddor och örter efter smak
Salt och pepper
Grönsaksbuljong

Tillagning (ca 30 minuter)

Låt grytbitarna sjuda i vatten i ca 2 minuter. Skölj de färdigsjudna sojabitarna i en sil och låt vattnet rinna av.

Skala och hacka löken, skala och skiva morötterna i slantar. Bryn sojabitarna tillsammans med löken och morotsslantarna. Krydda med soja efter smak.

Tillsätt sojagrädde, krydda grytan efter smak och låt allting koka ihop. Späd eventuellt med buljong eller vatten till önskat resultat.

Servera med potatis, pasta eller råris.

 
 
 
 
Vi använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli bättre. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du våra cookies. Läs mer | OK