Raw & glutenfria biskvier med len chokladfyllning
Postad i Receptkategori: Snacks, godis & plock
Ljuvliga små biskvier med len och söt chokladfyllning. Gör dem gärna riktigt små, så blir det läckra munsbitar. Receptet räcker till ca 10-15 små biskvier.
Mandelmassa (botten)
2 dl mandelmjöl
1-2 msk honung
1 msk kokosolja
Fyllning
1 avokado
3 msk kokosolja
10 dadlar (färska eller blötlagda torkade dadlar)
1/2 tsk äkta vaniljpulver
3 tsk kakao
1/2 tsk citronsaft
1/2 tsk flingsalt
Ev 1/2-1 tsk honung om sötare smak önskas
Topping
Valfri mörk choklad, t ex Ombar Mörk 72 % (eller Vivanis mörka choklad 75 %, dock ej raw)
Gör så här
- Köp färdigt mandelmjöl, eller gör eget genom att mixa skållade, skalade mandlar. Blanda med resten av ingredienserna till mandelmassan och mixa till en jämn och fin smet. Ställ in i kylskåpet en stund och låt den stelna.
- Gör 10-15 bollar av mandelmassan och platta till dem till runda små cirklar, ställ in i kylskåpet.
- Gör fyllningen genom att lägga fruktköttet från avokadon i en mixer med övriga ingredienser och mixa noga tills det blir en slät och fin massa.
- Ta fram mandelbottnarna och fördela fyllningen ovanpå dem och ställ in allt i kylen och låt stå ca 30 minuter.
- Smält chokladen i ett vattenbad och doppa biskvierna i den smälta chokladen (eller pensla dem med chokladen om det känns lättare). Gör ett jämnt lager av choklad över biskvierna och ställ dem på nytt i kylskåpet och låt stelna. Förvara i kylskåpet eller frys in för att ha läckra kakor att bjuda på när du får besök i påsk.