Recept

Raw & glutenfria biskvier med len chokladfyllning

Postad i Receptkategori: Snacks, godis & plock

RAW BISKVI

Ljuvliga små biskvier med len och söt chokladfyllning. Gör dem gärna riktigt små, så blir det läckra munsbitar. Receptet räcker till ca 10-15 små biskvier.

Mandelmassa (botten)
2 dl mandelmjöl
1-2 msk honung
1 msk kokosolja

Fyllning
1 avokado
3 msk kokosolja
10 dadlar (färska eller blötlagda torkade dadlar)
1/2 tsk äkta vaniljpulver
3 tsk kakao
1/2 tsk citronsaft
1/2 tsk flingsalt
Ev 1/2-1 tsk honung om sötare smak önskas

Topping
Valfri mörk choklad, t ex Ombar Mörk 72 % (eller Vivanis mörka choklad 75 %, dock ej raw)

Gör så här

  1. Köp färdigt mandelmjöl, eller gör eget genom att mixa skållade, skalade mandlar. Blanda med resten av ingredienserna till mandelmassan och mixa till en jämn och fin smet. Ställ in i kylskåpet en stund och låt den stelna.
  2. Gör 10-15 bollar av mandelmassan och platta till dem till runda små cirklar, ställ in i kylskåpet.
  3. Gör fyllningen genom att lägga fruktköttet från avokadon i en mixer med övriga ingredienser och mixa noga tills det blir en slät och fin massa.
  4. Ta fram mandelbottnarna och fördela fyllningen ovanpå dem och ställ in allt i kylen och låt stå ca 30 minuter.
  5. Smält chokladen i ett vattenbad och doppa biskvierna i den smälta chokladen (eller pensla dem med chokladen om det känns lättare). Gör ett jämnt lager av choklad över biskvierna och ställ dem på nytt i kylskåpet och låt stelna. Förvara i kylskåpet eller frys in för att ha läckra kakor att bjuda på när du får besök i påsk.