Recept

VANILJCHIA – VANILLA CHAI

Postad i Receptkategori: Krydda vardagen!

chiapudding

En ljuvligt len och god chiapudding med vaniljsmak som lyfts till nya höjder med den fantastiska chaikryddade sötpotatiskrämen. God även som efterrätt!

1 portion

Chiapudding
2 dl mandelmjölk 1⁄2 tsk vaniljpulver 1⁄2 dl chiafrön

Rör mjölk, vaniljpulver och chiafrön i en skål och låt stå i minst 15 minuter. Puddingen kan förberedas dagen före och stå i kylen över natten. Servera med sötpotatiskräm.

Sötpotatiskräm
1 medelstor sötpotatis
1 msk Pukka kokosolja
1 msk koncentrat av Pukka Vanilla Chai te

Värm ugnen till 175 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt.  Skala och skär sötpotatis i lika stora bitar och fördela på plåten. Rosta i mitten av ugnen 25–30 minuter tills den blir mjuk. Låt svalna. Gör ett koncentrat av teet genom att låta 2–3 påsar ligga i liten mängd hett vatten, låt teet svalna. Mixa den avsvalnade sötpotatisen med kokosolja och vanilla chai te till en slät kräm.