VANILJCHIA – VANILLA CHAI
En ljuvligt len och god chiapudding med vaniljsmak som lyfts till nya höjder med den fantastiska chaikryddade sötpotatiskrämen. God även som efterrätt!
1 portion
Chiapudding
2 dl mandelmjölk 1⁄2 tsk vaniljpulver 1⁄2 dl chiafrön
Rör mjölk, vaniljpulver och chiafrön i en skål och låt stå i minst 15 minuter. Puddingen kan förberedas dagen före och stå i kylen över natten. Servera med sötpotatiskräm.
Sötpotatiskräm
1 medelstor sötpotatis
1 msk Pukka kokosolja
1 msk koncentrat av Pukka Vanilla Chai te
Värm ugnen till 175 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Skala och skär sötpotatis i lika stora bitar och fördela på plåten. Rosta i mitten av ugnen 25–30 minuter tills den blir mjuk. Låt svalna. Gör ett koncentrat av teet genom att låta 2–3 påsar ligga i liten mängd hett vatten, låt teet svalna. Mixa den avsvalnade sötpotatisen med kokosolja och vanilla chai te till en slät kräm.