Bananbröd
Postad i Receptkategori: Friendly bread!
Du behöver:
3 ägg
4 mogna bananer
2 msk agavesirap eller honung
0,5 dl naturell yoghurt
5 dl Biofood mandelmjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 tsk Sonnentor malen kanel
1 tsk tsk Sonnentor kardemumma
0,5 tsk Sonnentor malen ingefära
50 g Vivani choklad (valfritt)
Gör så här:
- Börja med att klä en brödform med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa upp ägg i en bunke och mosa 3 stycken bananer. Blanda ner bananer, yoghurt, honung/agavesirap med äggen.
- Tillsätt sedan alla torra ingredienser och rör om lite till. Grovhacka slutligen chokladen och vänd ner i smeten.
- Häll smeten i en ugnsfast form, gärna en brödform klädd i bakplåtspapper. Dela den fjärde banan på längden och lägg på toppen av kakan. Grädda sedan i mitten av ugnen i ca 60 minuter.
Recept: Ellen & Maja från About Yoga