Falafel med cashewkräm
Enkla att ta med och goda att äta!
Falaflar
ca 8 st
1/2 dl osaltade pinjenötter
2 1/2 dl kokta kikärter
1/2 näve färsk mynta
1/2 näve färsk basilika
1 vitlöksklyfta
1/2 gul lök
2 msk olivolja
1/2 tsk mald kummin
Cashewkräm
ca 2 dl
175 g osaltade cashewnötter
½-1 dl havremjölk
1 msk saft från ekologisk citron
1 tsk havssalt
1 tsk honung
Falafelsås
2 dl sojayoghurt naturell
2 msk finhackad persilja
1 msk saft från en ekologisk citron
Havssalt och nymalen peppar
Till servering
Savojkålsblad
Groddar
Cocktailtomater
Mixa paranötter och färska örter till en fin blandning. Blanda ner i en skål tillsammans med kikärterna och oljan. Rör samman med övriga ingredienser. Forma 6-8 bollar och grädda dem i varmluftsugn på 175 grader i 25 minuter. Lägg ner ingredienserna till cashewkrämen i en mixer och mixar tills det blir en fin kräm. Häll i mer vätska om den blir för tjock. Rör ihop persiljedressingen. Häll kokande vatten över kålbladen så att de blir mjuka. Fördela falafelbollar, tomater, groddar, kräm och dressing på kålbladen, rulla ihop dem. Enjoy!