Recept

Glutenfri granola

Postad i Receptkategori: Snacks, godis & plock

glutenfri granola

En läcker och lyxig glutenfri granola som ger en skön magkänsla och fin mättnad. Perfekt på din smoothiebowl eller yoghurt! Det fina med granola är att man kan byta ut ingredienser efter smak och vad man råkar ha hemma i skafferiet, men här är en bra bas att ha som utgångspunkt!

ca 1,5 liter

3 dl boveteflingor
2 dl kokosflingor
2 dl bovetepuffar
1 dl cashewnötter
1 dl pekannötter
1 dl skalat hampafrö
1 dl sesamfrö
1 dl solroskärnor
1 dl mullbär
1 dl russin
½ dl varmt vatten
2 msk chiafrön
1 msk kokosolja
½ msk valfri sötning, till exempel honung, ris-, agave- eller lönnsirap

 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Grovhacka nötterna och blanda ihop med flingorna, kryddorna och fröna i en skål.
  2. Vispa ner sirapen och kokosoljan i det varma vattnet och se till att det är väl blandat. Skeda över vattenblandningen över granolablandningen och rör om så att allt blandas väl.
  3. Sprid ut blandningen på en bakplåtsklädd plåt och ställ in i ugnen. Rosta i ca 3o minuter mitt i ugnen, och rör om var 10 minut. När du har tagit ut plåten så låter du allt svalna och blandar sedan ner bovetepuffar, russin och mullbär i müsliblandningen.
  4. Häll upp i en stor fin glasskål.