Granola med tahini och miso
6-8 serveringar | 30 min
Att göra sin egen granola är superenkelt och du kan variera ingredienserna i all oändlighet. Här utmanar vi de klassiska smakerna och resultatet blev såå gott!
INGREDIENSER
150 g havregryn
50 g sesamfrön
30 g hampafrön
40 g skållade mandlar
3 msk lönnsirap
2 tsk miso shiro
1 dryg msk tahini
1 ark noripapper (kan uteslutas)
TILLAGNING
1. Värm ugnen till 160° C.
2. Blanda havregryn, sesamfröm, hampafrön och skållade mandlar i en skål.
3. Rör ihop shiro miso, tahini och lönnsirap vid sidan av och blanda sedan ner bland de torra ingredienserna. Blanda tills alla gryn är täckta.
4. Sprid ut blandningen på en plat och rosta I ca 20 min. Rör om efter halva tiden.
5. Riv eller klipp noriarket i små bitar, ca 1×1 cm och blanda ner i granolan när den svalnat.