Rostade kikärtor med tamari och miso
Postad i Receptkategori: Krydda vardagen! och Snacks, godis & plock
2-3 serveringar | 25 min
Det här proteinrika snacket är superenkelt att göra med en förpackning färdigkokta kikärtor och en handfull kryddor. Rostade kikärtor är också väldigt goda i sallad, med nudlar eller som fyllning i en wrap.
INGREDIENSER
350 g Kikärtor, förkokta
1 msk Sesamolja
2 msk Tamarisoja
1 msk Shiro miso
Svartpeppar efter smak
TILLAGNING
1. Värm ugnen till 220 ° C.
2. Häll av kikärtorna i en sil, men behåll vätskan (aquafaba).
3. Blanda sesamolja, shiro miso och tamari till en slät röra. Tillsätt aquafaba vid behov.
4. Täck alla kikärtorna med blandningen och sprid ut över en plåt. Rosta i ugnen i ca 10 min, tills gyllenbruna.