Hemgjord marsipan
Ägg och påskkycklingar av marsipan hör påsken till, och marsipanen blir extra god när du gör den själv!
2 dl mandelmjöl
1-2 msk honung
1 msk kokosolja
Valfri smaksättning: Här är det bara fantasin som sätter gränser! Tillsätt ett kuvert saffran, lite lakritspulver eller skal från citron eller lime för smaksättning och färg.
Valfri garnering: Till exempel hackade nötter, mörk chokad, kanel, finrivet citronskal eller lakritspulver
Gör så här:
Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa till en helt jämn och fin smet. Ställ in smeten i kylskåpet en stund. Rulla marsipanen till påskägg, bollar eller forma till små påskkycklingar. Doppa marsipanäggen i choklad eller rulla i nöthack, kakao, rivet citronskal, i kanel eller lakritspulver för nya smaker. Förvara i kylskåp.