Recept

Blåbärsremmar

Postad i Receptkategori: Snacks, godis & plock

remmar
Läckert och snyggt påskgodis med en underbar sötseg blåbärssmak. Välj om du vill göra dessa raw, genom att grädda dem på max 42 grader, eller grädda i högre temperatur i ugnen så blir de klara snabbare. Byt enkelt ut blåbär till andra favoritbär för variation i smak och färg!

Psst! Hinner du inte göra egna remmar, prova Bears fruktgodis!

200 g blåbär (färska eller tinade)

1 banan

10 urkärnade dadlar

1 tsk äkta vaniljpulver

Lägg alla ingredienser i en mixerskål och mixa till en jämn och fin smet. Bred ut ett jämnt och tunt lager av smeten på en bakplåtspappersklädd bakplåt (alternativt på en hylla för torkugnen). Torka försiktigt blåbärssmeten. Om du torkar på 40 grader så blir det raw food godis och då tar det ca 18-20 timmar innan de är helt torra. Om du torkar i vanlig ugn, ha ugnsluckan öppen med en glipa för att släppa ut fukten. Om du vill att det ska gå lite snabbare så kan du torka remmarna på 100-150 grader och då är de färdiga på ca 1,5-2 tim (lite olika beroende på hur tjock du gjort smeten och beroende på ugn). Håll koll på ugnen hela tiden (titta till massan var 10:e minut efter en timma) och vänd på blåbärsmassan när den lätt släpper från bakplåtspappret och torka även på andra sidan. De är klara när massan är helt torr på båda sidorna, det är en smaksak hur torra man vill ha sina remmar, vi tycker det är godast när det finns lite fukt kvar och de blir lite sega istället för helt torra. Ta ut ur ugnen, klipp i smala remsor och rulla till rullar. Förvara i kylskåp.

 

Psst! Du kan enkelt göra hallon-, mango- eller jordgubbsremmar med samma receptbas – ersätt då bara blåbären med det du önskar i stället och gör i övrigt på samma sätt.