Inlagda morötter med ingefära
Postad i Receptkategori: Krydda vardagen! och Snacks, godis & plock
Du kan själv enkelt anpassa hur starka du vill ha dina inlagda morötter genom att öka eller minska mängden chiliflakes. Ett färgglatt och smakrikt tillskott till sallader och maträtter!
INGREDIENSER
- Ca 1 kg morötter
- 5 dl naturell risvinäger
- 3 ½ – 4 dl vatten
- 3 msk Ginger People ingefärspasta
- 3 hela stjärnanis
- 1,5 dl råsocker
- 1 tsk chiliflakes (valbart)
- 1 vitlöksklyfta, skalad och pressad
- 1 tsk salt
GÖR SÅ HÄR
- Dela morötterna i lagom långa bitar, och sen på längden.
- Blanda vinäger, vatten, ingefärspasta, stjärnanis, socker, chiliflakes, vitlök och salt i en kastrull.
- Koka upp och rör om tills sockret har löst upp sig.
- Lägg i morötterna i blandningen och koka upp. Låt koka i ca 2 minuter.
- Placera morötterna och stjärnanisen i rena glasburkar med hjälp av en tång eller gaffel. Lämna ca 1,5 cm fritt utrymme upp till toppen.
- Häll över inläggningsvätskan så att morötterna täcks helt. Stäng och skaka burkarna för att blanda om ordentligt.
- Låt svalna och ställ sedan i kylen i minst en timme. Desto längre de får stå, desto mer intensiv blir smaken. Låt dem gärna stå och marinera i ett dygn.
- Förvara i kylskåp, hållbarhet ca 2-3 veckor.