Kikärtkakor med Baobab & hackad choklad
ca 12 bitar
2 msk Aduna Baobab Superfruit Pulver
1 burk kikärtor, sköljda och avrunna
1 dl kopp mandelsmör
1 dl kopp lönnsirap
1 tsk vaniljextrakt
½ tsk Himalaya havssalt
¼ tsk bakpulver
¼ tsk bakpulver
1 dl hackade mörk choklad och kakao nibs, plus lite extra att strö på toppen.
Värm ugnen till 180 grader och smörj en 20×20 cm ungsfast form med kokosolja. Mät upp och mixa alla ingredienser, utom hackad chokald och nibs, i en matberedare tills smeten är jämn. Rör sedan ner den hackade chokalden och nibsen i den släta smeten. Sprid ut smeten med en lätt smord spatel eller sked i formen. Strö över lite sparad choklad och nibs och grädda i 20-25 minuter. När ytan är gyllene, tag ut formen och låt svalna på galler i 20 minuter innan du skivar upp den. Enjoy!