Kokos- & choklad påsktårta
Om du vill överraska dina släktingar eller någon du håller kär med något alldeles speciellt till årets påsk, då ska du testa att göra denna goda tårta! Vad sägs om vegansk cheesecake med krämig kokosfyllning och mörk choklad? Mums!
INGREDIENSER
Du behöver: 1 x springform 20 cm i diameter
Till botten:
200 g dadlar, urkärnade
200 g kokosflingor
10 g hasselnötter
2 msk kakaopulver
50 g kokosolja, smält
35 g VIVANI Choklad Mörk 71%, smält
1 nypa salt
Till fyllningen:
200 g cashewnötter
1,6 dl kokosgrädde
85 g kokosolja, smält
50 g kokosflingor
0,8 dl Lönnsirap
1 tsk vaniljextrakt
Till topping:
200 g VIVANI Blockchoklad Mörk 70%
INSTRUKTIONER
1. Cashewnötterna måste blötläggas i vatten över natten. Se bara till att vattnet täcker nötterna.
Botten:
2. Klä en kakform med bakplåtspapper.
3. Mixa alla ingredienser till botten i en matberedare/mixer.
4. Tryck ut blandningen i kakformen och ställ in i frysen.
Fyllningen:
5. Häll av vattnet från cashewnötterna och lägg dem i matberedaren/mixern med de övriga ingredienserna. Mixa i 5 – 8 minuter på högsta hastighet till en slät konsistens. Det kommer vara lite textur från kokosflingorna.
6. Häll det krämiga kokoslagret på botten och ställ tillbaka i frysen för att stelna. Det tar ca 30 minuter.
Topping:
7. När tårtan är fast, smält chokladen i kastrullen på lägsta värmen till chokladen är helt slät. Häll chokladen över kakan och bred ut lagret jämnt med hjälp av en sked. Ställ tillbaka i frysen för att stelna. Det tar ca 25 minuter.
Vid servering:
8. När chokladen har stelnat kan du nu dekorera din tårta.
Recept: Holly Jade, The Little Blog of Vegan