Lyxig granola med kakao & carob
Postad i Receptkategori: Frukost & mellis
Du behöver (1 plåt):
2 dl pumpafrön
2 dl paranötter
1 dl pekannötter
3 dl riven kokos
2 dl kokoschips
1 msk carob
1 msk kakao
0,5 tsk salt
2 små bananer (eller 1 stor)
1 dl mct-olja
0,5 dl yaconsirap
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Lägg alla torra ingredienser i en bunke och rör om.
3. Skala och mosa bananen väl.
4. Lägg alla blöta ingredienser i en skål och blanda väl.
5. Blanda de torra med de blöta ingredienserna, knåda väl.
6. Lägg ut blandningen på en bakplåtsklädd plåt.
7. Grädda i ugnen i ca 30 min.
8. Rör om och sänk temperaturen i ugnen till 100 grader och grädda ytterligare i 30 min till granolan är helt torr.
Recept & foto: Madelene Lennartsson