Belugalinsgryta
Postad i Receptkategori: Middagstips
Du behöver:
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
Kokosolja att steka i
2 cm riven färsk ingefära
1 msk gurkmeja
2 tsk finmalen koriander
1 tsk finmalen svartpeppar
0,5 tsk kardemumma
400 gr passerade tomater
0,5 dl jordnötssmör
500 ml kokosmjölk
2 dl belugalinser
Örtsalt
Gör så här:
1. Skala och hacka löken.
2. Skala vitlöken.
3. Stek den hackade löken i kokosolja och pressa i vitlöken.
4. Stek tills löken mjuknat något.
5. Häll i resten av ingredienserna och låt dem koka till belugalinserna är klara, i ca 20 min.
6. Smaka av med örtsalt.
Servera med syrade morötter, kålrabbi, ärtor, bladspenat och avokado. Eller det som du själv tycker om.
Recept & foto av: Madelene Lennartsson