Potatisgalette
Potatisgalette med bovete & pesto
4-6 port // 45 min
Ingredienser:
Pajdeg:
100 g kallt smör
3 1/2 dl Biofood bovetemjöl, ljust
1/2 tsk Sonnentor örtsalt
1 äggvita
1 msk kallt vatten
Fyllning:
1 1/2 dl pesto
2-3 st potatisar, fasta
Olja
Gör så här:
1. Blanda ihop smör, bovetemjöl och örtsalt till en smulig deg. Tillsätt äggvita och kallt vatten. Arbeta ihop till en deg. Plasta in och låt vila i kylskåpet 15 min.
2. Sätt ugnen på 200 grader.
3. Ta ut pajdegen. Kavla ut mellan två bakplåtspapper. Ta bort det översta pappret.
4. Bred ut pesto men spara 2 cm längs ut mot kanten.
5. Skiva potatisen tunt. Lägg ut potatisen på pesto. Vik över kanten. Pensla med olja.
6. Grädda i ugnen 20-30 min eller tills galetten är krispig och har fått fin färg. NJUT!!
Recept och foto: Josefin Krüger