Recept

Potatisgalette

Postad i Receptkategori: Middagstips


Potatisgalette med bovete & pesto 

4-6 port // 45 min 

Ingredienser:

Pajdeg:
100 g kallt smör
3 1/2 dl Biofood bovetemjöl, ljust
1/2 tsk Sonnentor örtsalt
1 äggvita
1 msk kallt vatten

Fyllning:
1 1/2 dl pesto
2-3 st potatisar, fasta
Olja

Gör så här:
1. Blanda ihop smör, bovetemjöl och örtsalt till en smulig deg. Tillsätt äggvita och kallt vatten. Arbeta ihop till en deg. Plasta in och låt vila i kylskåpet 15 min. 

2. Sätt ugnen på 200 grader.

3. Ta ut pajdegen. Kavla ut mellan två bakplåtspapper. Ta bort det översta pappret.

4. Bred ut pesto men spara 2 cm längs ut mot kanten. 

5. Skiva potatisen tunt. Lägg ut potatisen på pesto. Vik över kanten. Pensla med olja. 

6. Grädda i ugnen 20-30 min eller tills galetten är krispig och har fått fin färg. NJUT!! 

Recept och foto: Josefin Krüger