Valnötsbrownie
Valnötsbrownie med len chokladkräm
Receptet ger 12 bitar // 30 min
Ingredienser:
Botten:
12 st Biofood dadlar kärnfria
3 dl Biofood valnötter
1 1/2 dl havregryn
1/2 dl Monki nötsmör
1/2 dl Biofood kakao
1 msk vatten
Sonnentor flingsalt, efter smak
Topping: (len chokladkräm)
150 g mörk choklad, t ex Vivani
3/4 dl Monki nötsmör
1/2 dl Biofood valnötter, hackade
Sonnentor flingsalt
Gör så här:
1. Mixa ihop alla ingredienser till botten. Tillsätt ev. mer vatten om degen inte går ihop. Smaka av!
2. Tryck ut botten i en form.
3. Smält chokladen. Blanda ihop med nötsmöret.
4. Bred ut över botten. Strössla över hackade valnötter och flingsalt.
5. Låt stelna en stund i kylen. Skär upp. NJUT!!
Recept och foto: Josefin Krüger