QUINOASALLAD MED ROSTAD GRÖNKÅL
Vem har sagt att bjudmat måste vara något avancerat som tar timmar att koka ihop? Det här är en enkel, men ack så god, sallad som får extra sting av den rostade grönkålen. Självklart kan du pimpa salladen med dina egen favorit råvaror.
4 portioner
100 g grönkål
olivolja
några nypor flingsalt
200 g tofu
6 dl färdigkokt quinoa (gärna olika färger)
1 burk urkärnade och kärnfria oliver
1 pkt körsbärstomater
100 g ruccola
Sprid ut grönkålen på ett bakplåtspapper. Ringla över olivolja och strö över saltet. Stek i ugnen på 160 grader i cirka 20 minuter eller tills kålen torkat och blivit lite krispiga. Stek tofun så att den får lite färg. Blanda sval quinoa, oliver, tomater och ruccola i en skål. Klipp tofun i mindre bitar, rör ner i salladen. Vänd ner grönkålschipsen. Klart!