Saffransgryta med röda linser
4 portioner
Du behöver:
3 dl Biofood röda linser
2 små gula lökar
2 vitlöksklyftor
2-3 msk Biofood kokosolja extra virgin
3 msk tomatpuré
½ g Sonnentor saffran
3 msk Biofood tamarisoja
½ tsk Sonnentor gurkmeja
1000 ml kokosgrädde
150 g frysta vaxbönor
Gör så här:
1. Skölj linserna och lägg dem i blöt en stund.
2. Skala och hacka den gula löken.
3. Skala vitlöken och riv den fint.
4. Stek den gula löken och vitlöken tills den blivit mjuk och lägg i tomatpurén.
5. Stek tomatpurén en stund med löken och häll i resten av alla ingredienser förutom vaxbönorna. Låt puttra på medelvärme under lock tills linserna mjuknat.
6. Lägg i vaxbönorna. Smaka av med salt och peppar.
Tamaristekt svamp
250 g färska champinjoner
3-5 msk smör
1 msk Biofood tamarisoja
1. Skölj och dela svampen i skivor.
2. Hetta upp en stekpanna och lägg i smör och sen svampen som du steker tills den fått lite färg.
3. Häll över tamarisojan och stek till önskad konsistens.
Tamarirostade mandlar
3 dl Biofood mandel
1 msk Biofood tamarisoja
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda mandlarna med tamarisoja och lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper.
3. Grädda i mitten av ugnen tills de fått lite färg och är helt torra. Håll koll så att de inte bränns.
Kokt svart råris
3 dl Biofood svart råris
1 tsk Biofood lantbuljong
Koka enligt instruktionerna på förpackningen.
Foto och recept: Madelene Lennartsson