Recept

Kryddig granola med tranbär

Postad i Receptkategori: Frukost & mellis

1 plåt

Du behöver:
4 dl Biofood cashewnötter extra goda, hackade
3 dl Biofood solrosfrön
2 dl Biofood kokosflingor
2 dl Biofood quinoapuffar
1 tsk Sonnentor gurkmeja
1 msk Sonnentor ingefära
½ tsk Sonnentor salt
1 dl Biofood kokosolja extra virgin
2 små mogna bananer (eller en stor)
½ dl valfri rinnande sötning
1-1 ½ dl Biofood tranbär (efter ugn)

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Lägg alla torra ingredienser i en bunke och rör om.
3. Smält kokosoljan på låg temperatur.
4. Skala och mosa bananerna väl.
5. Lägg alla blöta ingredienser i en skål och blanda väl.
6. Blanda de torra med de blöta ingredienserna, blanda väl.
7. Lägg ut blandningen på en bakplåtsklädd plåt.
8. Grädda i ugnen i ca 30 minuter.
9. Rör om lite då och då, sänk temperaturen i ugnen till 100 grader och grädda ytterligare i 30 minuter till granolan är helt torr.
10. Ta ut och låt svalna, strö över tranbären.
Förvara i en burk med lock i rumstemperatur.

Foto och recept: Madelene Lennartsson