Raw chokladtryffel
Ett enkelt och gott recept på hemmagjorda raw food tryfflar. Om du inte har ingredienserna hemma så kan du göra snabbtryfflar genom att smälta färdig raw choklad (t ex från Ombar eller The Raw Chocolate company) i ett vattenbad och hälla upp i tryffelformar för en lyxig påsk-känsla!
ca 10-15 st
80 g kakaosmör
1 msk kokosolja
5 msk kakao
1 msk carob (ersätt med kakao om du inte har carob hemma)
3 msk agavesirap
1 tsk äkta vaniljpulver
Grovhacka kakaosmöret och smält det tillsammans med kokosoljan i ett vattenbad. Tillsätt övriga ingredienser och vispa försiktigt tills alla ingredienser har blandat sig. Häll upp smeten i små former t ex knäckformer, små silikonformer eller iskuber. Låt tryfflarna stelna i kylskåp, de är färdiga efter ca 1,5-2 tim (beroende på storleken på formarna). Förvara godsakerna i kylen och ta fram en stund före servering. Om du har bråttom kan du låta dem stelna i frysen istället.