CHOKLADBOLLAR med salt mandeltahinikola
Postad i Receptkategori: Snacks, godis & plock
Smakrika och härliga chokladbollar med Biofoods ekologiska kakao och spännande kaffealternativet Chikko Not Coffee. Servera dem som en godbit eller som ett mumsigt mellanmål.
16 bollar // 30 min
Ingredienser:
- 2 dl havregryn
- 1 dl Biofood Kokosflingor
- 1/2 dl Biofood mandlar
- 3/4 dl Biofood Kokosolja Extra virgin
- 6 st Biofood Dadlar Kärnfria
- 2-3 msk Biofood kakao
- 1 msk Chikko Not Coffee Kaffealternativ Instant Cikoria (valfritt)
- 3 nypor Sonnentor Salt Pyramid
Fyllning:
- 1/2 dl Monki mandelsmör
- 1/2 dl Monki tahini
- 4 st Biofood Dadlar Kärnfria
- Rikligt med salt t ex Sonnentor himalayasalt
Till rullning:
- 1/2 dl Biofood Kokosflingor
Gör så här:
- Mixa havregryn, kokos och mandlar till ett mjöl.
- Smält kokosoljan och tillsätt resten av ingredienserna till smeten. Mixa till en jämn smet. Smaka av smeten.
- Mixa fyllningsingredienserna till en slät smet. Tillsätt generöst med salt för god smak.
- Forma små cirklar av chokladsmeten och lägg en tesked fyllning i mitten så det går att sluta chokladsmeten runt fyllningen och forma till bollar.
- Rulla bollarna i kokos.
- Lägg dem i frysen i 10 minuter för att stelna. Njut av de härliga chokladbollarna!
Recept och foto: Josefin Krüger