Recept

CHOKLADBOLLAR med salt mandeltahinikola

Postad i Receptkategori: Snacks, godis & plock

Smakrika och härliga chokladbollar med Biofoods ekologiska kakao och spännande kaffealternativet Chikko Not Coffee. Servera dem som en godbit eller som ett mumsigt mellanmål.

16 bollar // 30 min 

Ingredienser:

  • 2 dl havregryn
  • 1 dl Biofood Kokosflingor
  • 1/2 dl Biofood mandlar
  • 3/4 dl Biofood Kokosolja Extra virgin
  • 6 st Biofood Dadlar Kärnfria
  • 2-3 msk Biofood kakao
  • 1 msk Chikko Not Coffee Kaffealternativ Instant Cikoria (valfritt)
  • 3 nypor Sonnentor Salt Pyramid

Fyllning:

  • 1/2 dl Monki mandelsmör
  • 1/2 dl Monki tahini
  • 4 st Biofood Dadlar Kärnfria
  • Rikligt med salt t ex Sonnentor himalayasalt

Till rullning:

  • 1/2 dl Biofood Kokosflingor

Gör så här:

  1. Mixa havregryn, kokos och mandlar till ett mjöl.
  2. Smält kokosoljan och tillsätt resten av ingredienserna till smeten. Mixa till en jämn smet. Smaka av smeten.
  3. Mixa fyllningsingredienserna till en slät smet. Tillsätt generöst med salt för god smak.
  4. Forma små cirklar av chokladsmeten och lägg en tesked fyllning i mitten så det går att sluta chokladsmeten runt fyllningen och forma till bollar.
  5. Rulla bollarna i kokos.
  6. Lägg dem i frysen i 10 minuter för att stelna. Njut av de härliga chokladbollarna!

 

Recept och foto: Josefin Krüger