Nässelhummus
Postad i Receptkategori: Röror & tillbehör
Krämig och smakrik röra kryddad med Biofoods ekologiska nässelpulver. Perfekt som dipp till grönsaker eller som pålägg på ett gott bröd.
För 1 skål
Ingredienser:
- 1 paket kikärtor (230g)
- 1/2 dl Monki ljus tahini (sesampasta)
- 3 msk kikärtsspad
- 2 msk färskpressad citronsaft
- 2 msk Biofood Olivolja Extra virgin
- 1 vitlöksklyfta
- 1 tsk Sonnentor Spiskummin Mald
- 1 tsk Biofood nässelpulver
- 1/2 tsk Sonnentor Paprikapulver Milt
- 1 tsk Sonnentor örtsalt
Topping:
- Några kikärtor (sparade)
- Biofood Olivolja Extra virgin
- Färsk persilja
- Biofood nässelpulver
Gör så här:
- Häll av kikärtsspadet i en skål och skölj kikärtorna ordentligt. Spara några kikärtor för garnering om så önskas.
- I en mixer, tillsätt kikärtor, ljus tahini, färskpressad citronsaft, olivolja, vitlöksklyfta, spiskummin, nässelpulver, paprikapulver och örtsalt.
- Mixa ingredienserna tills blandningen blir slät och krämig. Vid behov, tillsätt lite mer vatten för att få önskad konsistens. Smaka av.
- Lägg upp den färdiga hummusen på en tallrik.
- Toppa med sparade kikärtor, olivolja, färsk persilja och en nypa nässelpulver.
Recept och foto: Josefin Krüger