Recept

Nässelhummus

Postad i Receptkategori: Röror & tillbehör

Krämig och smakrik röra kryddad med Biofoods ekologiska nässelpulver. Perfekt som dipp till grönsaker eller som pålägg på ett gott bröd.

För 1 skål

Ingredienser:

  • 1 paket kikärtor (230g)
  • 1/2 dl Monki ljus tahini (sesampasta)
  • 3 msk kikärtsspad
  • 2 msk färskpressad citronsaft
  • 2 msk Biofood Olivolja Extra virgin
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk Sonnentor Spiskummin Mald
  • 1 tsk Biofood nässelpulver
  • 1/2 tsk Sonnentor Paprikapulver Milt
  • 1 tsk Sonnentor örtsalt

Topping:

  • Några kikärtor (sparade)
  • Biofood Olivolja Extra virgin
  • Färsk persilja
  • Biofood nässelpulver

Gör så här:

  1. Häll av kikärtsspadet i en skål och skölj kikärtorna ordentligt. Spara några kikärtor för garnering om så önskas.
  2. I en mixer, tillsätt kikärtor, ljus tahini, färskpressad citronsaft, olivolja, vitlöksklyfta, spiskummin, nässelpulver, paprikapulver och örtsalt.
  3. Mixa ingredienserna tills blandningen blir slät och krämig. Vid behov, tillsätt lite mer vatten för att få önskad konsistens. Smaka av.
  4. Lägg upp den färdiga hummusen på en tallrik.
  5. Toppa med sparade kikärtor, olivolja, färsk persilja och en nypa nässelpulver.

 

Recept och foto: Josefin Krüger