Fröknäcke
Postad i Receptkategori: Friendly bread!
Du behöver:
1 dl Biofood solrosfrön
1 dl Biofood pumpafrön
1 dl ljusa sesamfrön
0,5 dl hela linfrön
0,5 dl chiafrön eller psylliumfrön
1 dl Biofood majsstärkelse eller potatismjöl
0,5 dl Biofood kokosolja doftfri
2 dl kokande vatten
Flingsalt
Gör så här:
- Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt sedan vatten samt olja och rör om ordentligt. Låt smeten stå och svälla i ungefär 15 minuter. Sätt undertiden på ugnen på 175 grader. 2. Bred ut smeten tunt på en stor plåt klädd med bakplåtspapper. Ett tips är att lägga ytterligare ett bakplåtspapper ovan på smeten och använda baksidan på en stor sked för att enklare fördela smeten över plåten. Strö flingsalt över knäckebrödet och grädda i mitten av ungen i ca 1-1,5 timma. Flytta upp plåten till den övre delen av ugnen i slutet av gräddningen för att knäckebrödet ska få en fin gyllene färg. Om knäckebrödet är för tjockt kommer det ta längre tid att grädda och inte bli lika knaprigt. Fördela hellre smeten på två plåtar för ett tunt och krispigt resultat.
- Bryt knäckebrödet i lagom stora bitar innan det har svalnat helt. Förvara i en burk med tätslutande lock.
Recept: Ellen & Maja från About Yoga