Grön ärtsoppa med sting
Postad i Receptkategori: Middagstips
För ca 4 personer
Du behöver:
1000g frysta gröna ärtor
250g Biofood torkade gröna linser (motsvarar ett paket förkokta linser ca 380g)
3 vitlöksklyftor
1 stor gul lök
2 tsk grön currypasta
2 cm färsk finriven ingefära
1 burk kokosmjölk (ca 400ml)
1 Biofood grönsaksbuljongtärning
1 liter vatten
1 citron
Salt & svartpeppar
Naturell yoghurt
Gör så här:
- Börja med att ta fram ärtorna så att de hinner tina. Hacka lök, vitlök och finriv ingefära. Hetta upp en djup gryt på medelvärme. Stek lök och vitlök i en skvätt naturell olja tills den blir mjuk och genomskinlig. Addera sedan ingefäran och den gröna currypastan. Låt fräsa ett par minuter så att currypastan får blomma ut i smak. Det är currypastan som tillför hetta i soppan, önskar du mer styrka i rätten går det att ha i ytterligare lite currypasta om så önskas.
- Skölj de gröna linserna och häll i dem i grytan. Tillsätt även 1 liter vatten och buljongtärningen. Låt koka i ca 20 minuter tills de gröna linserna har blivit mjuka.
- Addera de gröna ärtorna och kokosmjölken. Mixa sedan soppan med en stavmixer eller i en blender tills den får en slät konsistens. Späd med vatten om soppan känns för tjock. Smaka slutligen av soppan med salt, svartpeppar och pressad citronsaft.
- Servera soppan med en klick naturell yoghurt och toppa med rostade frön eller kokos.
Recept: Ellen & Maja från About Yoga