Recept

Grön ärtsoppa med sting

Postad i Receptkategori: Middagstips

För ca 4 personer

Du behöver:

1000g frysta gröna ärtor
250g Biofood torkade gröna linser (motsvarar ett paket förkokta linser ca 380g)
3 vitlöksklyftor
1 stor gul lök
2 tsk grön currypasta
2 cm färsk finriven ingefära
1 burk kokosmjölk (ca 400ml)
1 Biofood grönsaksbuljongtärning
1 liter vatten
1 citron
Salt & svartpeppar
Naturell yoghurt

Gör så här:

  1. Börja med att ta fram ärtorna så att de hinner tina. Hacka lök, vitlök och finriv ingefära. Hetta upp en djup gryt på medelvärme. Stek lök och vitlök i en skvätt naturell olja tills den blir mjuk och genomskinlig. Addera sedan ingefäran och den gröna currypastan. Låt fräsa ett par minuter så att currypastan får blomma ut i smak. Det är currypastan som tillför hetta i soppan, önskar du mer styrka i rätten går det att ha i ytterligare lite currypasta om så önskas.
  2. Skölj de gröna linserna och häll i dem i grytan. Tillsätt även 1 liter vatten och buljongtärningen. Låt koka i ca 20 minuter tills de gröna linserna har blivit mjuka.
  3. Addera de gröna ärtorna och kokosmjölken. Mixa sedan soppan med en stavmixer eller i en blender tills den får en slät konsistens. Späd med vatten om soppan känns för tjock. Smaka slutligen av soppan med salt, svartpeppar och pressad citronsaft.
  4. Servera soppan med en klick naturell yoghurt och toppa med rostade frön eller kokos.

 

Recept: Ellen & Maja från About Yoga