Recept

Gluten- och nötfria energibollar med gojibär

Postad i Receptkategori: Snacks, godis & plock

Det är alltid spännande att experimentera i köket och här har vi valt att använda frön istället för nötter i våra bollar! Extra roligt att också använda gojibär som är både mycket vackra i sin färg och ger en unik smakupplevelse.

Receptet ger ca 15 bollar 

Ingredienser

 

Gör så här

  1. Rosta gärna pumpafröna lätt för extra god smak (recept på rostade pumpafrön hittar du här), men salta inte fröna.
  2. Blötlägg gärna solrosfröna en timme, skölj och häll av vattnet, alternativt använd dem som de är.
  3. Blötlägg dadlarna och gojibären om möjligt i minst en timme, alternativt snabbt i 10 minuter, häll av vattnet.
  4. Mixa allt utom boveteflingorna grovt i en mixer, stäng av mixern och rör med en sked om det behövs och mixa igen. Tips! Se till att kokosoljan hälls ner först i mixern därefter övriga ingredienser så brukar det gå lättare att mixa allt.
  5. Häll innehållet från mixern i en bunke, tillsätt boveteflingor lite i taget, rör så allt blandar sig, forma en deg och rulla små eller medelstora bollar mellan handflatorna, rulla dem eventuellt i kokosflingor och ställ i kylskåp i 15 minuter innan servering. Avnjut tillsammans med en smoothie eller en kopp gott lakrits- eller krydd-te. Håller sig i kylskåp ett par dagar.