Glutenfri våffla
Glutenfria våfflor är perfekt att ta med sig och äta i farten. Fyll dem med grönsaker och surkål* för en god magkänsla.
ca 7 st
100 g majsstärkelse
60 g rismjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
350 g valfri mjölk
2 ägg
2 msk matfett, t ex kokosolja
extra matfett till gräddning
Förslag på fyllning
surkål
paprika
avokado
ruccola
Gör så här
Blanda de torra ingredienserna för sig. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken samt ägg och matfett. Vispa samman allt ordentligt till en jämn smet. Hetta upp ett våffeljärn. Pensla laggen med matfett till första våfflan. Häll i ca 1⁄2 dl smet och grädda till frasiga våfflor. Fyll våfflan med det du vill ha!
*Surkål är magens bästa vän eftersom det är innehåller naturliga tarmbakterier som stärker tarmfloran. Dessutom har det en frisk och syrlig smak som passar till det mesta.