Recept

Glutenfria digestivekex

Postad i Receptkategori: Friendly bread!

1 1/2 dl glutenfria havregryn
1 1/2 dl majsmjöl
ca. 1/2 dl agavesirap
1/4 dl kokossocker
1/4 dl rårörsocker
1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
50 g smör
1/2 dl mandelmjölk

Mixa havregryna till ett mjöl. Blanda alla torra ingredienser. Häll i agavesirapen. Blanda i smöret till en smet och sist mjölken. Ta i lite i taget och se till att smeten blir kletig men inte för lös och inte för torr. Lägg degen på ett bakplåtspapper och lägg ett till bakplåtspapper över och kavla ut degen. Den ska vara cirka 3 mm tjock. Använd ett glas eller annan form att forma kakorna. Stick hål i kakan med en gaffel. Sätt in i ugnen med bakplåtspapper, 200 grader i cirka 8 minuter. Låt svalna på bakplåtspapperet eller över galler!

 
 
 
 
Vi använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli bättre. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du våra cookies. Läs mer | OK