Glutenfria tunnbröd med grönsaksfyllning
Fyll dina glutenfria rullmackor med massor av grönsaker och valfritt protein – vi valde friterad silkes tofu!
12-15 st
6 dl vatten eller valfri vegetarisk mjölkdryck
2 msk neutral rapsolja
2 msk fiberhusk
2 dl rårismjöl
2 1/2 dl bovete
1 dl majsmjöl
2 tsk honung
1 tsk salt
Blanda vätskan och olja i en bunke. Mät upp och blanda alla torra ingredienser för sig, rör snabbt ner i vätskan. Rör om tills det blir en slät men lite klibbig deg Låt vila i ca 15 minuter. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela upp den i 12-15 bitar. Kavla försiktigt ut varje del till en rund kaka. Hetta upp en stekpanna på hög värme. Grädda bröden direkt i en het torr stekpanna i ca 2-3 minuter på varje sida tills kakan har fått en ljusbrun färg Torka ur pannan med hushållspapper mellan varje bröd. Fortsätt grädda bröden tills alla är klara. Låt svalna på galler under bakduk.
Fyllning till ca 6 bröd
400 g silken tofu
1 dl majsmjöl
vegetarisk olja till fritering
50-75 g tahini
1-2 stor morot, skalad och skivad i tunna stavar
1-2 röd paprika, skivad i tunna stavar
2 1/2 dl egna bovetegroddar eller valfri från affären
Skiva tofun i stavar. Häll upp mjölet på ett fat. Vänd ner tofustavarna i majsmölet. Häll upp olja i en panna med hög kant så att oljan täcker botten och går cirka två centimeter upp på kanten. Hetta upp oljan. Fritera tofun 1-2 minuter i oljan tills den fått en ljusbrun yta. Tag upp tofun, lägg på ett fat med hushållspapper och låt oljan rinna av. Bred tahini på bröden. Fyll med grönsaksstavarna, groddar och tofun. Rulla ihop bröden och svep in i ett smörpapper.