”No-bake” kaka
Ljuvliga chokladbitar med Biofoods hasselnötter, fikon och kärnfria dadlar som smälter i munnen. Den krämiga kakaofrostingen gör dem extra lyxiga.
25 bitar
Du behöver:
3 dl Biofood hasselnötter
200 g Biofood fikon
5 Biofood dadlar kärnfria
½ dl Biofood kokosflingor
3 msk Biofood kakao
1 dl Biofood kokosolja extra virgin
1 tsk Sonnentor vaniljpulver 100% bourbonvanilj
½ tsk Sonnentor salt
Frosting:
10 Biofood dadlar kärnfria
3 msk Biofood kokosolja extra virgin
1 msk Biofood kakao
1 dl vatten
1 nypa Sonnentor salt
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 180 grader varmluft. Lägg hasselnötterna på en plåt och grädda i mitten av ugnen 10 min till de fått lite färg. Ta ut och gnugga bort skalet. (Valfritt steg, men ger mer smak till hasselnötterna).
2. Mixa hasselnötterna lätt i en matberedare och lägg sedan i de övriga ingredienserna, mixa igen till en formbar smulig deg.
3. Tryck i degen i en form, 20×20 cm klädd med bakplåtspapper. Ställ i kyl eller frys för att stelna lite.
4. Mixa alla ingredienserna till frostingen slätt i en matberedare eller med en stavmixer.
5. Smeta ut frostingen på kakan och ställ i kyl.
6. Ta ut och dela i bitar – redo för servering!
Foto och recept: Madelene Lennartsson