Sötpotatisdaal
Postad i Receptkategori: Middagstips
För ca 4 personer
Du behöver:
2 sötpotatisar (ca 800 g)
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 cm färsk finriven ingefära
250 g Biofood torkade röda linser
2 msk Sonnentor curry
2 tsk garam masala
En burk kokosmjölk (ca 400ml)
4 dl vatten
En tärning Biofood grönsaksbuljong
1 msk Biofood tamari
Salt & svartpeppar
Naturell yoghurt
Biofood ris eller bulgur
8 st tortillabröd
Gör så här:
- Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Dela sötpotatisarna i tärningsstora bitar och lägg på en stor plåt. Ringla lite naturell olja över och salta och peppra. Rosta sötpotatisen i ca 15-20 minuter tills de blir lite mjuka men fortfarande är krispiga. De får inte bli för mosiga.
- Passa på att utnyttja ugnen medan den är igång och förbered tortillachipsen. Klipp tortilla bröden i remsor. Pensla dem med ett tunt lager naturell olja och strö lite salt och peppar över dem. Placera tortillaremsorna med en bits mellanrum på en plåt klädd med bakplåtspapper. Tortillachipsen behöver även dem ca 15-20 minuter i ugnen. Vänd på tortillachipsen efter halva tiden så att de blir krispiga på båda sidor och fått gyllenbrun färg.
- Hacka lök, vitlök och finriv ingefära medan sötpotatisen och tortillachipsen är i ugnen. Låt fräsa i en djup gryta i en skvätt olja tills det blivit mjukt. Addera curry och garam masala. Låt kryddorna fräsa tillsammans med löken ett par minuter.
- Skölj de röda linserna och häll i grytan. Tillsätt kokosmjölken, vatten och buljongtärningen. Låt koka tills linserna mjuknat. Daalen ska ha en ganska tjock konsistens när den är färdig.
- Smaka av med sojasås och eventuellt lite salt. Servera tillsammans med ris eller bulgur, en klick naturell yoghurt och tortillachipsen såklart.
Recept: Ellen & Maja från About Yoga