GYLLENGULA SAFFRANSBOLLAR
I jultider vankas det mycket sötsaker ……här är ett lättlagat och läckert godis med smak av saffran och en bas av mandel.
3 dl mandlar
0,5 g saffran
1 msk hett vatten
0,5 msk honung (ta mer om du önskar mer sötma)
1 knivsudd salt
Några rutor mörk choklad
Blötlägg mandlar i ca 4 timmar och skala dem. Du kan också skålla dem med kokhett vatten om du inte har tid för blötläggningen för att enkelt skala dem. Mixa mandeln till mjöl. Blanda saffran med 1 msk hett vatten och tillsätt till mandelmjölet och mixa tills allt blandats väl. Tillsätt honung och en knivsudd salt. Mixa tills allt har blandats väl. Smaka av och tillsätt eventuellt mer honung för mer sötma. Smält några rutor choklad i ett vattenbad och doppa några av saffranskulorna till hälften i den mörka chokladen. Förvara i kylskåp.