Recept

Krämig morotssoppa med miso

Postad i Receptkategori: Krydda vardagen!

4 portioner | 40 min

En mättande och krämig morotssoppa med kokosmjölk, ingefära, sesamolja och miso som ger extra mycket umami. Passar lika bra året om!

INGREDIENSER
1 kg morötter
3 rödlökar
2 msk sesamolja
2 cm färsk ingefära
2 vitlöksklyftor
2 vågade msk Genmai miso
7,5 dl vatten
200 ml kokosmjölk
peppar och salt efter smak

TILLAGNING
1. Skala morötterna och skär i mindre bitar. Skala och hacka rödlökarna grovt.
2. Värm upp sesamoljan i en gryta eller kastrull och börja med att steka löken tills genomskinlig, ca 2 minuter.
3. Skala och hacka under tiden vitlöken och riv ingefäran. Tillsätt tillsammans med morötterna till löken och låt steka ytterligare ca 2 minuter.
4. Häll på vatten och kokosmjölk.
5. Rör ut genmai miso i lite varmt vatten och häll sedan ner bland grönsakerna. Sätt på lock och låt koka i ca 25-30 min, tills morötterna har mjuknat.
6. Mixa soppan slät med en mixer och smaka av med salt och peppar. Garnera eventuellt med svarta sesamfrön och persilja innan servering.