Kryddig granola
Postad i Receptkategori: Frukost & mellis
Ca 8 dl
Du behöver:
2 dl naturella Biofood nötter av valfrisort ex. cashew och mandlar
6 dl havregryn
1 dl Biofood kokosflingor
1 tsk Sonnentor malen kardemumma
2–3 cm färsk riven ingefära
1 tsk Sonnentor kanel
2 dl äppeljuicekoncentrat
2 msk agavesirap eller honung
1 msk Biofood rapsolja
Sonnentor flingsalt
Gör så här:
- Börja med att grovhacka nötterna. Blanda dem sedan tillsammans med alla kryddor, havregryn och riven ingefära i en bunke.
- Blanda äppeljuicekoncentrat, honung och olja i en liten kastrull. Låt sjuda i ett par minuter tills honungen har smält.
- Häll vätskan över nötblandningen och rör om ordentligt. Fördela sedan granolan på en stor plåt klädd med bakplåtspapper. För att få en jämnt rostad granola är det viktigt att den är ordentligt utspridd på plåten. Känns det trångt kan du dela upp den på två plåtar i stället.
- Strö en nypa flingsalt över granolan innan du rostar den på 175 grader i mitten av ugnen i ca 15–20 minuter. Rör om med jämna mellanrum så att allt blir genomrostat och får fin gyllene färg.
Recept: Ellen & Maja från About Yoga