Thaibasilikacurry med puylinser, kokos & lime
En perfekt gryta att värma dig med i höst, full av smaker, texturer och färger! Spara receptet och testa så fort du får chansen.
Du behöver:
4 port Biofood ris, svart, rött eller basmati
2 dl Biofood puylinser
6 limeblad (valfritt)
1 gul lök
1 msk Biofood kokosolja
2 msk grön currypasta
1 msk riven färsk ingefära
12 st thaibasilikablad
4 dl Amazin kokosmjölk
1 sötpotatis
4-6 st potatisar
1 lime, zest + saft
Sonnentor salt
Topping:
Biofoods frön eller nötter, lätt rostade
Thaibasilika
Gör så här:
1. Koka riset enligt förpackningen.
2. Koka puylinserna i rikligt med saltat vatten och lägg i limebladen om du har. Koka i 15-20 minuter.
3. Hacka gul lök och stek den mjuk i kokosoljan. Tillsätt grön currypasta, ingefära och thaibasilikablad. Fräs försiktigt utan att det tar färg.
4. Häll på kokosmjölken och låt koka upp. Mixa såsen slät om du vill.
5. Skär sötpotatis och potatis i små bitar och låt dem mjukna i curryn.
6. Tillsätt limezest och saft mot slutet. Smaka av med salt.
7. Häll av linserna och plocka bort limebladen. Vill du ha en supergrön gryta serverar du linserna separat, annars häller du ner dem i grytan.
8. Ställ fram ris, gryta, linser och topping. Servera och njut!
Recept & foto: Josefin Krüger