Powerbars
Mumsiga fika- eller mellanmålsbars med carob, nötter och fikon.
Du behöver:
1 dl Biofood pekannötter
1/2 dl Biofood hasselnötter
1/2 dl Biofood valnötter
1/2 dl Biofood kokosflingor, lätt rostade
1 dl Biofood kokosolja
14 st Biofood urkärnade dadlar
6 st Biofood fikon
1 dl Monki mandelsmör
1 dl havregryn
2 msk Biofood carobpulver
1-3 msk vatten
Sonnentor flingsalt
Gör så här:
1. Mixa nötter och kokos till ett smul. Häll över i en bunke.
2. Mixa ihop kokosolja, dadlar, fikon och mandelsmör till en krämig massa. Häll ner i bunken.
3. Tillsätt havregryn, carobpulver, lite vatten och flingsalt. Blanda runt.
4. Klä en form med bakplåtspapper. Tryck ut smeten jämnt.
5. Strö över lite extra carobpulver och flingsalt. Låt stelna i kylen i 20 minuter.
6. Skär upp i bitar och njut!
Recept & foto: Josefin Krüger