Blogg
I stället för socker
Den söta smaken lockar både bin och människor, för att undvika vitt raffinerat socker och dess negativa konsekvenser för tänder och hälsa så rekommenderar vi naturliga alternativ i påsk.
Dadlar – har en söt och fyllig smak samtidigt som de innehåller t ex järn och kalcium.
Agavesirap – har en mycket söt smak och kan därför användas i mindre mängd än socker, passar både till raw food och bakning. Har ett lägre GI ca 50 (vitt socker har ca 97).
Honung – är naturens egen sötma som innehåller enzymer liksom mineraler och passar i smoothies, som tillbehör och i raw food bakverk. Undvik att upphetta honungen över 42 grader, eftersom enzymerna dör vid högre temperaturer.
Rissirap – har en mjuk och söt smak, passar ypperligt i bakning och som sötning i bakverk och desserter som upphettas. Innehåller t ex magnesium, zink och mangan.
Kokossocker – är ett brunfärgat socker med rund och söt lite kolaliknande smak, passar som ersättning till vitt socker i de flesta recept. Har lågt GI ca 35.
Lämna ett svar