Inspiration

Blogg

Det här är Fair for Life!

Postad den 1 dec, 2016 i Blogg | Inga kommentarer »

fair-for-life

Fair for Life är en banbrytande certifiering som har den högsta standarden inom rättvis och etisk handel. 

Fair for Life är ett av de mest rättvisa och transparenta handelssystem i världen. Certifieringen garanterar att ALLA i produktionskedjan, från skörd till kopp över hela världen, behandlas rättvist och har anständiga arbetsvillkor. Att välja produkter som valt denna certifiering innebära därför inte bara bra för dig och miljön, det är också bra för alla de människor som arbetar hårt för att skapa produkterna.

Vi är så stolta över att tre av våra varumärken valt att ansluta sig till Fair for Life: Pukka, Karma Kombucha och Ombar!

VAD SKILJER FAIR FOR LIFE FRÅN ANDRA CERTIFIERINGAR? 

1. Är inkluderande. 

Fair for Life är en garanti för att alla i handelskedja behandlas rättvist och jämlikt. Det är inte bara bönder och producenter som får rättvisa löner och anständiga arbetsvillkor utan även odlare, blandningspartners, förpackare samt personal på kontoret.

2. En global standard. 

Till skillnad från de flesta andra rättvishandelscertifieringar omfattar Fair for Life både utvecklade länder och utvecklingsländer. Det betyder att till exempel leverantörer i länder som Turkiet och Ungern också skyddas enligt Fair for Life systemet. Detta innebär att företagen kan säkerställa ännu fler etiska och rättvist handlade örter.

3. Helt transparant. 

Hela handelskedjan och företagens rankning inom rättvis handel finns tillgängliga på Fair for Lifes hemsida,

www.fairforlife.org.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *