Inspiration

Blogg

Kraftfulla svampar

Postad den 29 jan, 2020 i Blogg | Inga kommentarer »

Att påverka sitt välmående genom kosten har blivit en trend som växer sig allt starkare, där fler och fler söker sig till naturliga, traditionella boosters. I Österländsk medicin har olika svampar använts i tusentals år, och denna kunskap har blivit populär på nytt till exempel i LA där ”mushroom coffe” är ett stort fenomen.

Även i Finland har funktionella svampar som till exempel chaga använts i hundratals år, och finska företaget Four Sigmatic har sedan 2012 arbetat med att sprida denna kunskap genom att göra dessa supersvampar tillgängliga för människor i resten av världen.

Tack vare portionspåsar med en ekologisk mix av olika svampar som blandas ut i en kopp varmt vatten, får du enkelt en boost även när du är på språng. Testa till exempel kaffemixen med Lion’s mane (igelkottstaggsvamp) och chaga för att komma igång på morgonkvisten eller motverka eftermiddagsdippen!

 

Svampar för olika tillfällen

Varva ner

Reishi är den perfekta nattfösaren för dig som har svårt att varva ner på kvällen. En gammal kändis inom traditionell kinesisk medicin och en vanlig syn på hyllorna i kinesiska örtbutiker.

Produkter: Varm choklad med Reishi och Reishi och Tulsi Elixir

Hitta fokus

Lion’s mane, eller igelkottstaggsvamp som den heter på svenska, har använts i århundraden som en hjälp för att hitta fokus.

Produkter: Kaffe med Lion’s Mane och Chaga och Lions Mane Elixir

Extra stöttning

Chaga, eller sprängticka som den heter på svenska, växer ofta på björkar och är en gammal kändis inom traditionell folkmedicin såväl i österländsk medicin som här i norden. Blanda ut med hett vatten för en stärkande dryck när du behöver extra stöttning, till exempel på morgonen eller när du ska iväg och resa.

Produkter: Chaga och Sibirisk Ginseng Elixir och Kaffe med Lion’s Mane och Chaga

Kraft

Cordyceps sinensis är en unik och exklusiv svamp som länge har använts inom österländsk medicin, och på senare tid blivit mycket populär som ett naturligt kosttillskott att ta i samband med till exempel fysisk aktivitet. Den cordyceps-svamp som används i Four Sigmatics produkter odlas fram och är ekologisk och fri från konstgjorda tillsatser (de använder sig inte av cordyceps som produceras på det mindre populära sättet från larver, så denna produkt är bland annat passande även för veganer).

Produkter: Kaffe med Cordyceps & Chaga och Cordyceps och Schisandra Elixir

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *