Inspiration

Blogg

Biofood 30 år!

Postad den 22 mar, 2018 i Blogg | Inga kommentarer »

Den 11 april fyller Biofood 30 år – här är några hightlights under åren som gått!

 

1975 Gryningen startas

I en liten före detta mjölkaffär på Bergsgatan 12 på Kungsholmen i Stockholm, öppnar Denny Abrahamsson affären Gryningen tillsammans med flickvännen Susanne Palmgren.

 

1988 Biofood föds!

Efter några år med framgångsrik grossistförsäljning registrerar Danny Abrahamsson företaget Biofood.

 

1989 Första anställda

Efterfrågan på varorna växer och två chaufförer anställs: Christer Larsson och senare Rickard Gec. Till en början åker de runt i sina egna bilar och levererar varor till kunderna.

 

 

1993 Personalökning

Marie Lavén (nuvarande ägare) anställs som säljare och ordermottagare. Då jobbade hon lika engagerat som idag med att erbjuda och visa upp Biofoods unika produkter.

 

 

1994 Flyttar till större

Biofood växer och flyttar in i nya lokaler i Västerhaninge söder om Stockholm. Här ligger kontoret och lagret vägg i vägg.

 

1995 Ny logotyp

Dags för lansering av Biofoods första logotyp.

 

 

1995 Kontorshunden Marsiel

Marie Lavén går ingenstans utan sin fyrbenta följeslagare Marsiel. Kontorshunden blir snabbt välkänd bland besökare och kunder.

 

 

 

 

2010 Nytt utseende

På Allt för hälsa-mässan i november lanseras Biofoods sortiment med ekologiska och glutenfria produkter och den nya logotypen. Hjärtat i loggan är en symbol för hela Biofood och förpackningarna flörtar med hippiekulturen där Biofood har sina rötter.

 

 

 

 

 

 

 

2014 Flyttar till Medborgarplatsen

Hösten 2014 packar Biofood flyttkartongerna igen och flyttar kontor till nyrenoverade lokaler mitt på Medborgarplatsen på Södermalm i Stockholm.

 

 

2016 Tony’s en av flera vinnare

Biofoods produkter har kammat hem många fina priser under åren. Detta år blir Tony’s Chocolonely ”Best New Natural Food Products” på Natural Products Scandinavia.

 

 

 

 

 

 

 

2017 Ett gasellföretag

Biofood utses till Gasellföretag av Dagens Industri.

 

 

 

2018 Fortsatt samarbete

Biofood fortsätter att med glädje arbete för att sprida och göra naturliga och ekologiska produkter, som är bra både för miljön och människan, tillgängliga i Sverige

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *