Inspiration

Blogg

Choklad om smakar och gör gott!

Postad den 4 sep, 2019 i Blogg | Inga kommentarer »

Att välja ekologisk och Fairtrade-märkt choklad gör skillnad för både miljö och människa, därför är vi stolta över vårt sortiment av certifierad choklad. 


Pana Chocolate är handgjord och raw. Chokladen består av ekologiska råvaror och är fri från gluten, vitt socker och mjölkprodukter, vilket gör att den passar fint även för veganer. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Chocolate and Love är en ekologisk och Fairtrade-märkt chokladserie. På baksidan av varje chokladkaka finns en bild på den odlare som odlat kakaobönorna till just den chokladkakan.

 

 

 

 

 

 

 

I The Raw Chocolate Companys sortiment finns en mängd olika ekologiska produkter, och många är också Fairtrade-certifierade. Missa inte deras ljuvliga, chokladdragerade nötter och bär som blivit mångas favoriter! För att behålla så mycket näringsämnen som möjligt har de valt att producera alla produkterna raw.

 

 

 

 

 

 

Vivanis fina choklad är skapad av ekologiska högkvalitativa råvaror. Välj mellan mindre bitar eller större chokladkakor fyllda med nötter, kryddor, torkade frukter och bär. 

 

 

 

 

 

 

 

Seed and Beans underbara chokladkakor är ekologiska, och flera också Fairtrade samt vegan. Testa någon av deras många smaker som ingefära, citron & vallmofrö, lavendel eller caffé mocha.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ombar är en fin serie med ekologisk, raw choklad där flera av chokladkakorna innehåller levande bakteriekultur. Missa inte nyheterna med krämig fyllning – finns i smakerna pistage, hallon & kokos samt kokos & vanilj.

 

 

 

 

Fördelar med ekologisk choklad

• Det får inte förekomma något barnarbete.

• Det finns reglering för kemikaliehantering.

• Det finns regler för långsiktiga handelsrelationer.

• Det ska förekomma hälsofrämjande arbetsmetoder.

 

Därför ska du välja Fairtrade-märkt choklad

• En premie som kan användas till bland annat skolbygge i lokalsamhällen.

• Ett minimipris, det vill säga ett pris som ska täcka kostnaden för en hållbar produktion. Med bättre ekonomi får föräldrarna förbättrade möjligheter att skicka sina barn till skolan och risken att deras barn sätts i arbete minskar.

• Krav på demokratiutveckling, till exempel att varje odlare/medlem har rätt att uttrycka sina åsikter och vara delaktig i beslutsfattandet inom producentorganisationen.

• Regler för långsiktiga handelsrelationer.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *