Inspiration

Blogg

Det här visste du inte om ricinolja!

Postad den 19 jun, 2016 i Blogg | Inga kommentarer »

ricinolja

 

Ricinolja är en av de bäst bevarade skönhetshemligheter och de som redan vet om det kan skryta med längre fransar, fylligare ögonbryn och glänsande hår!

  • Har du håravfall eller lite tunnare hår på en sida? Det kan oftast orsakas av stress eller att du sover på ena sidan – badda lite ricinolja i hårbotten innan sängdags.
  • Frissiga toppar? Droppa ricinolja i handflatan och värm oljan mellan händerna. Krama in oljan i topparna på håret. För ett optimalt resultat, gör en hårinpackning med ricinoljan och kokosolja. Låt sitta över natten. Skölj ur på morgonen, avsluta med att duscha håret kallt, det är ett knep för att få hårstråna att stänga sig.
  • Vill du ha tjockare hår? Massera in lite ricinolja i hårbotten en gång i veckan. Om ditt hår är benägen att bli fett, använd sparsamt och se till att schamponera två gånger efter kuren.
  • För längre ögonfransar, ersätta din ögonmakeup remover med ricinolja och torka bort dagens mascara. Samtidigt som ricinolja ger näring till dina ögonfransar, förlängninger och skyddar oljan fransarna.
  • Dålig hud med inflammationer? Badda oljan på det drabbade området morgo och på kväll. Undvika att använda ricinolja på redan oljiga områden eller fläckar.
  • Slätare hud. Ricinolja är en naturlig behandling för att bekämpa åldrande. Oljan penetrerar huden och bidrar till att stimulera kollagen och elastin, mjuknar samtidigt upp och återfuktar huden, vilket är bästa boten mot rynkor. Doppa en liten bomullstuss i ricinolja och badda in på huden före sängdags.
  • Utrensande. Få din hud att glänsa med ricinolja på levern. Kan låta konstigt men applicera oljan på en tunn handduk, placera den på huden där levern sitter (under höger bröst) och linda runt i plastfolie. Låt sitta i minst en timma. Sover du med den blir det ännu bättre resultat!

 

Källa: Pukkaherbs.com

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *