Inspiration

Blogg

GRILLA GRÖNT I SOMMAR!

Postad den 17 Jun, 2019 i Blogg | Inga kommentarer »

Dags att byta ut köttbiten på grillen mot grönsaker och växtbaserade biffar och korvar.

Nej, det är inte svårare att grilla varken grönsaker eller vegokorvar. Varsågod, här får du tips hur du lyckas med grönt på grillen.

Gröna grilltips!

  1. Använd samma teknik som när du grillar kött. Du kan marinera och behandla grönsaker och vegoprodukter precis som kött och fågel.
  2. Lär dig grönsakernas kärntemperatur så får råvarorna en perfekt konsistens.
  3. Helgrilla grönsakerna så förblir de saftiga, goda och får ett krispigt tuggmotstånd – om man inte skär i en råvara så sipprar nämligen inte saften ur.
  4. Använd en vanlig grill – gasolgrillar ger mer utsläpp av koldioxid. Undvik engångsgrillar eftersom de är tillverkade av aluminium och har ett tändningspapper som är impregnerat med paraffin.
  5. Tänd grillen med en eltändare och använd tändvätska av etanol.
  6. Välj grillkol som är FSC-märkta, Forest Stewardship Council, och är en oberoende internationell organisation för certfiering av skogsprodukter och innebär att varorna kommer från skogar som sköts på ett miljöanpassat, socialt ansvarstagande och ekonomiskt livskraftigt sätt.
  7. Väj ekologiska grönsaker och veganprodukter!
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 
 
 
Vi använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli bättre. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du våra cookies. Läs mer | OK