Inspiration

Blogg

RENT VATTEN TILL ALLA

Postad den 4 sep, 2019 i Blogg | Inga kommentarer »

För att vara med och bidra till rent vatten världen över, har Numi startat Numi Foundation som står bakom Together for H2OPE – ett ideellt program som verkar för att jordbruksområden runt om i världen ska ha tillgång till rent dricksvatten. 

Drygt 840 miljoner människor runt om i världen saknar tillgång till rent, säkert dricksvatten. För att säkerställa tillgången till vatten samarbetar Numi med globala jordbruksgemenskaper genom att bygga och reparera vatten- och avloppsinfrastruktur, och administrera samhällsledade utbildningar.

Together for H2OPE är ett unikt program eftersom det leds av bönderna och lokala samhällen där långsiktiga planer tas fram för att upprätthålla tillgången till vatten även för kommande generationer.

När Numi landsatte H2OPE på sina gurkmejaodlingar i Madagaskar, var det första gången befolkningen fick uppleva rent, säkert dricksvatten i sina liv. Därefter har Together for H2OPE expanderat till andra delar av världen, som till exempel kamomill- och myntaodlingarna i Egypten och snart finns projektet även etablerat hos bönder som odlar Rooibos i Sydafrika.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *