Inspiration

Blogg

Viridian – Världens första certifierat palmoljefria kosttillskottsföretag

Postad den 30 okt, 2019 i Blogg | Inga kommentarer »

Palmolja i kosttillskott går under beteckningen vegetabilisk olja. Väljer du ett tillskott från Viridian behöver du inte oroa dig för att de innehåller den kontroversiella ingrediensen.

Viridian Nutrition är en av världens första tillverkare av kosttillskott som är helt palmoljefria och certifierad med Palm Oil Free Certification Trademark. I deras sortiment hittar du allt från ekologiska vitlökskapslar och rödklöver till ekologisk svartkumminolja och folsyrakomplex.

 

7 fakta om palmolja

1 Palmolja är den överlägset vanligaste vegetabiliska oljan vilket beror på att oljepalmen är den växt som ger mest olja per ytenhet.

2 Palmolja är omdiskuterat bland annat på grund av att palmplantager anläggs där det tidigare fanns regnskog.

3 Palmolja är billig och har en konsistens som är eftertraktad inom livsmedelsbranschen och finns därför i många produkter.

4 Många av de produkter (småkakor, chips mm) som innehåller palmolja är ohälsosamma av andra anledningar än just innehållet av palmolja, och bör ätas restriktivt.

5 Raffinerad palmolja innehåller ämnen som kan framkalla cancer.

6 Palmolja finns i hälften av all världens livsmedelsprodukter.

7 Det är ganska få miljöorganisationer som stödjer RSPO-certifieringen av palmolja på grund av brister i kriterierna då baskraven att odla hållbar palmolja är för få.

 

Visste du att… den ekologiska palmoljan står i dag för enbart 0,2 procent av den totala produktionen. Ekologisk palmolja produceras bland annat utan konstgödsel och kemiska bekämpningsmedel?

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *