Inspiration

Blogg

ÄLSKADE GURKMEJA

Postad den 4 sep, 2019 i Blogg | Inga kommentarer »

I Indien är gurkmeja känt som “Golden Goddess” och har använts i århundraden som ett naturligt kraftfullt sätt att ge näring och stödja kroppen. Den guldgula roten består av kurkumin, ett ämne som sägs kunna kontrollera inflammatoriska reaktioner i kroppen. 

1. Pukka örtte Turmeric Gold 

Detta te är en fröjd för sinnet under alla årstider – fylligt och aromatiskt kryddat med en skimrande rik, gul färg. Med en skvätt (växtbaserad) mjölk är det ett utmärkt alternativ till kaffe och passar perfekt till ostbrickor och färgsprakande rätter.

2. Numi gurkmejate med ingefära 

Numi producerar ekologiska och Fairtrade-märkta teer. Teerna innehåller endast ekologiska och naturliga ingredienser och helt naturliga aromer, påsarna är biologiskt nedbrytbara, taggarna tillverkas av 100 procent återvunnet material, kuverten är av 70 procent återvunnet avfall och texten trycks med sojabaserat bläck. Detta sammantaget sparar över 1000 träd årligen. Numi har i dagsläget tre olika teer med gurkmeja: Gurkmeja Rooibos, Gurkmeja Ingefära och Gurkmjea Citrus.

3. Faith in Nature gurkmejaschampo 

Faith in Natures naturliga schampo med gurkmeja och härlig doft av citrus passar alla hårtyper. Innehåller 100 procent naturliga doftämnen, är veganvänligt och fritt från parabener och SLS.

4. Pukka gurkmejalatte 

Det här är en ekologisk lattemix med gurkmeja, kardemumma och saffran. Ljusa upp din dag med den gyllene glöden från dessa ekologiska kryddor som tillsammans med läckra aromatiska kryddor är den perfekta koffeinfria lattemixen.

5. Planet Organic gurkmejapopcorn 

Det här är ekologiska popcorn som är handpoppade i ekologisk kokosolja och smaksatta med gurkmeja och svartpeppar. Förutom en unik smakkombination hjälper svartpepparn kroppen att absorbera kurkuminet i gurkmejan.

6. Biofood gurkmejakoncentrat 

Äntligen finns gurkmeja i flytande form! Varför inte starta dagen med en gurkmejashot eller blanda några droppar i din smoothie? Funkar också bra i matlagning förstås. Innehåller endast pressade gurkmejarötter och ekologisk citronjuice.

7. James White gurkmejashot 

Det här är en ekologisk och uppfriskande juiceshot med gurkmeja, perfekt att starta dagen med eller när du känner dig frysen och behöver bli uppiggad. Varning – är beroendeframkallande!

8. Organic Traditions gurkmejalatte 

Gurkmejalatte med levande bakteriekultur och saffran är den mest utsökta mjölkfria och kokosbaserade latten du någonsin upplevt! Den här instantblandningen är inspirerad av den Ayurvediska drycken gyllene mjölk, även känd som gurkmejamjölk, och kombinerar torkad gurkmeja med gurkmejaextrakt, kokos, kokospalmsocker, saffran, ingefära- och kanelextrakt samt levande bakteriekultur.

9. Sonnentor gurkmejalatte 

Letar du efter en ny favoritdryck? Det här är en lysande gul gurkmejalattemix, eller som det också kallas kryddblandning, för att skapa din egen “gyllene mjölk“. Blanda bara ut pulvret i uppvärmd växtbaserad mjölk och njut av drycken. Finns i två kryddiga smaker: Vanilj och Ingefära.

10. Sonnentor gurkmeja 1 kg 

Guldgul ekologisk gurkmeja som kan användas både som kosttillskott och krydda.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *