Inspiration

Blogg

Biofood hyllar kvinnliga ledare och entreprenörer

Postad den 8 mar, 2021 i Blogg | Inga kommentarer »

Idag är det internationella kvinnodagen och Biofood vill uppmärksamma några av de drivna kvinnliga ledarna bakom varumärken de säljer. Personer som verkligen går i bräschen för en naturligare och mer hållbar livsstil.

Biofoods vision är att erbjuda ett brett sortiment av ekologiska, naturliga och hållbara produkter. Förutom att driva det egna varumärket agerar Biofood importör och distributör av varor de själva saknar på den svenska marknaden. Hos många av leverantörerna är det fantastiska personer och berättelser som ligger bakom produkterna och i många fall kvinnliga entreprenörer som sticker ut.

– Det finns så otroligt många fantastiska historier att dela om de produkter och leverantörer vi arbetar med. Många med idéer och insikter långt före sin tid. Bara tänk att det snart är hela 50 år sedan den nytänkande Rivka Rose startade Faith in Nature för att frälsa engelsmännen med naturliga produkter för håret, säger Marie Laven, vd på Biofood.

Rivka Rose, grundare av Faith in Nature, Titta Jones, grundare för Lillys Eco och Elmira Bertagnoli, grundare till Pearls of Samarkand är några av de exempel som kan nämnas på kvinnor som vågat tänka nytt och förändrat en hel bransch.

– Elmira Bertagnoli är verkligen en hjälte! Produkterna från Pearls of Samarkand är fairtrade och ekologiska, och genom att lägga ett stort fokus på varor från Uzbekistan har de möjlighet att stötta odlare och barn i ett land med stora behov. Det är precis den här typen av hållbara lösningar vi tror på och hoppas se ännu mer av i handeln framöver, säger Marie Laven, vd på Biofood.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *