Inspiration

Blogg

Biofood satsar på egna fossilfria bilar i Stockholm 

Postad den 23 feb, 2021 i Blogg | Inga kommentarer »

Nu är Biofoods egna bilar i rullning på Stockholms gator. Satsningen möjliggör en ökad servicegrad och kontroll gentemot alla återförsäljare, samt en vidare utveckling i företagets miljöarbete.

Biofood levererar idag ett stort utbud av ekologiska och naturliga varor till omkring 2000 återförsäljare. Merparten av kunderna befinner sig i storstadsregionerna och företaget väljer nu att säkra bättre leveranser med egna bilar i områdena.

– Vi strävar hela tiden efter att utveckla vår tjänst gentemot våra återförsäljare och driva vårt helhetserbjudande i en ännu mer hållbar riktning. Med egna bilar får vi bättre kontroll över leveranserna och kan i flera fall erbjuda snabbare leveransalternativ än tidigare. Möjligheten att leverera fossilfritt har länge varit en dröm för oss och vi hoppas kunna vidareutveckla det ännu mer framöver, säger Marie Lavén, vd på Biofood.

Bilarna i stockholmsområdet körs på drivmedlet HVO100. Det är ett dieselalternativ som tillverkats av industriavfall och på så vis är ett fossilfritt drivmedel som inte bidrar till koldioxidutsläppen. I Göteborg körs leveranserna i bil med biogas.

– Hela vår affärsidé bygger på att erbjuda konsumenten ett bättre alternativ för båda hälsan och miljön. Då är det viktigt att vi också tar ansvar för den miljöpåverkan transporterna till butik medför. Med den här förändringen tar vi kontroll över hela den processen, vilket vi är fantastisk glada och stolta över, säger Marie Lavén, vd på Biofood.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *