Inspiration

Blogg

Månadens kosttillskott från Viridian i september: Svartkumminolja

Postad den 31 aug, 2020 i Blogg | Inga kommentarer »

Svartkumminolja har använts sedan urminnes tider i olika syften, och finns omnämnd både hos de gamla egyptierna och i gamla testamentet. Som många andra vegetabiliska oljor passar den bra för både invärtes och utvärtes bruk.

Testa att använda den i till exempel salladsdressing, men tänk på att oljan har en skarpt bitter smak, så prova dig fram försiktigt för att hitta rätt mängd. Eller ta den som ett kosttillskott utblandad i smoothie eller dryck – en tesked (5 ml) innehåller ca 2540 mg linolsyra (omega-6) och 1040 mg oleinsyra (0mega-9)

Idag är oljan också ett populärt inslag i olika ansikts- och hudoljor. Den passar alla hudtyper, men används framförallt i samband med behandling av eksem och acnebenägenhud.

Till webbshopen

OM VIRIDAN

Viridian Nutrition har en holistisk filosofi och stödjer en naturlig produktion av kosttillskott som baseras på ingredienser från (i den mån det är möjligt) ekologiska odlingar. Med ett respektfullt bevarande av anrika hälsotraditioner bjuder de också in innovativa och kompletterande produkter och alla deras produkter är framtagna för att värna både människan och planeten. Alla deras produkter är fria från palmolja.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *